15 juni 2022

Op bezoek bij mevr. Hellings

“Jou ken ik” zegt ze als ze de deur open doet. Niet zo vreemd als je weet dat Anny (ik mag haar bij haar voornaam noemen) tot voor kort meedeed aan allerlei activiteiten van KBO zoals keezen en de wekelijkse wandeling.

Maar bijna van de een op de andere dag lukt dat allemaal niet meer vanwege heftige pijnen in alle gewrichten. Ze kan niet lang zitten en niet ver meer lopen. Dus is ze meer en meer aangewezen op thuisblijven. Ze hoefde er niet lang over na te denken toen ze via Anny Wouters (vrijwillige ouderen adviseur) in contact werd gebracht met Charmaine Broks, coördinator van onze bezoekgroep. Na een gesprek met Anny koppelde Charmaine haar aan Ans van Grinsven. Sinds enige tijd bezoekt Ans haar elke woensdagmiddag enkele uurtjes. En het klikt erg goed. “Het moet van beide kanten goed voelen,” zegt Ans, “anders werkt het niet.” “We praten over van alles en de tijd vliegt om” vult Anny aan, “en ik kijk erg uit naar de visites van Ans.” Onlangs bracht Ans een paar kleurboeken voor volwassenen mee. Samen kleuren en kletsen onder het genot van een kopje koffie. Anny heeft ook een vriendin die haar regelmatig bezoekt en haar zoon woont in Schijndel en doet de boodschappen. Daarnaast heeft ze huishoudelijke hulp en zo heeft Anny dus regelmatig iemand over de vloer.

Wilt u ook bezoek van een vrijwilliger van de bezoekgroep, of kent u iemand die dat wel zou willen, neem dan gerust contact op met Charmaine Broks. Haar telefoonnummer is 06-51470619.